Zeilstructuren

Een zeilstructuur ontwerpen begint met een schets, een idee.

Losstaand of aangehecht aan de gevel van een woning, fungeren zij als de ideale verbinding tussen binnen en buiten. Zij creëren extra leefruimte buiten.

Door het opspannen van een textieldoek creëren we overspanningen die er niet alleen bijzonder uitzien maar ook bijzonder efficiënt kunnen zijn. De doelgroep van dit product zijn onder andere

  • particulieren met een terras en/of tuin met behoefte aan een semi-permanente overkapping
  • horeca met terrassen die behoefte hebben aan zon- en regenwering of een overkapping
  • bedrijven/verenigingen, overdekte kinderspeelgelegenheden, …

Daarnaast is het product ook interessant voor huis- en tuinarchitecten, omdat het als designproduct toegevoegde waarde geeft aan hun ontwerp.

Het concept van zeilstructuren

Een vlak zeil is niet bestand is tegen wind, regen en sneeuw, en zal op termijn altijd falen. Zeilstructuren hebben daarom altijd een kromming in meerdere richtingen. Deze kromming is niet alleen belangrijk voor de stevigheid en vormvastheid van de structuur, maar geeft ook een esthetische mooi geheel.

Een zeilstructuur wordt meestal gevormd door de combinatie van een textiel membraan en goede bevestigingspunten, hetzij verankeringspunten in de muur, hetzij een vaste of demonteerbare constructie. Om een kromming te realiseren wordt de zeilstructuur opgebouwd uit een aantal delen die uitgesneden worden en door middel van las- en/of stiknaden onderling aan elkaar worden verbonden.

Door de grootte van de krachten is het niet altijd mogelijk om een zeilstructuur aan een bestaande constructie te verankeren. Een oud gebouw is bijvoorbeeld niet altijd geschikt, een vrijstaande tuinmuur of scherm is uitgesloten hetzij hiervoor extra verstevigingselementen worden aangebracht.

Wenst u een offerte aan te vragen?

Contacteer ons