Materiaalkeuze doeksoorten

De duurzaamheid van de investering hangt af van de gebruikte materialen. Wat u kiest hangt volledig af van de toepassing en uw smaak. Alles begint met een mooi ontwerp, maar eindigt met het materiaal.

Voor onze zeilstructuren maken wij enkel gebruik van kwalitatief hoge materialen.

Om het juiste effect te bekomen is er keuze uit een uitgebreid gamma doeken die volgens toepassing zomer en winter buiten kunnen staan.

Om een kromming te realiseren in de zeilstructuur wordt deze opgebouwd uit een aantal delen die uitgesneden worden en door middel van las- en/of stiknaden onderling aan elkaar worden verbonden.
Onze materialen vereisen een hoogtechnologische verwerking om de patronen tot een strakke vorm te laten samenkomen. De patroonlijnen bepalen niet allen het uitzicht van de structuur, maar hebben een belangrijke functie om het doek ruimtelijk gekromd te maken en de strakke vorm tot stand te laten komen.
Een zeilstructuur kan gemaakt worden van doek met open of dichte weefsels.

Gesloten zeildoek

Als dicht zeildoek gebruiken wij het materiaal Airtex, Stamoid of Ferrari Precontraint .

Airtex is een polyesterdoek, bestemd voor semi-permanente toepassingen. Het doek wordt voornamelijk voor zonnewerende toepassingen gebruikt, en het dient dan ook aanbevolen dit doek slechts voor een beperkte periode open te stellen.

Précontraint® (voorspantechnologie): Dit Ferrari-textiel wordt gedurende de hele fabricagecyclus gespannen gehouden, wat een perfecte vlakheid en uitzonderlijke weerstand garandeert. Het textiel gaat later niet doorhangen, vervormt niet en scheurt niet, ongeacht de spanning die erop uitgeoefend wordt. De fabrieksgaranties op dit doek zijn dan ook vrij groot: 5 tot 8 jaar afhankelijk van de gekozen categorie.

STAMOID is een kwalitatief PVC doek dat door een speciale coating vuilafstotend, schimmelwerend, scheurvast en UV-remmend. Het doek is licht doorschijnend en is schoon te maken met water en een neutraal reinigingsmiddel.

Licht open zeildoek

In deze categorie valt het screendoek SOLTIS, beschikbaar in een aantal varianten, met verschillende lichtdoorlaatbaarheid. SOLTIS is in ruim gamma aan kleuren leverbaar.

Screendoek geeft een minder opgesloten gevoel doordat je er contouren doorheen kunt zien. Dit doek is voornamelijk zonwerend, is zeer scheur- en rekvast en schimmelremmend. Het doek houdt geen regen tegen.

Als enig onderhoud hoeft dit doek uitsluitend gewassen te worden met water en een neutraal reinigingsmiddel.

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons