Aanbouw

SCHADUWZEIL DAKTERRAS

Voor opmaak van onderstaande zeilstructuur hadden we 2 belangrijke bemerkingen van onze klant: 1) bescherming tegen de zon/hitte gezien er door de ligging van het terras, ingesloten tussen gebouwen, weinig wind is in de zomermaanden en 2) inkijk verminderen van de bovenburen.

Alle hoekpunten en kabels werden aan de omliggende gebouwen/muren verankerd, zonder masten of andere constructie elementen. Gezien de zeilstructuur werd geplaatst op een terras aan de achterzijde van een appartement op de zeedijk, dienden we voor de verankeringspunten rekening te houden met windsnelheden dewelke in het voorjaar en najaar behoorlijk hoog kunnen oplopen.

Deze structuur kan gemonteerd staan gedurende +/- 270 dagen per jaar, doch dienen we aan te bevelen deze tijdens de winterperiode te verwijderen om eventuele beschadigingen aan de structuur/omgeving te voorkomen.

Doekkeuze voor deze structuur is een doek met Polyester garen en PVC coating. In de tunnels langszij werden RVS spankabels voorzien dewelke op het uiteinde aan een RVS spanner/vork werden geperst om het geheel manueel meer of minder op spanning te kunnen zetten.

Verankering: chemische verankering aan het gebouw

Gebruik: wordt afgebroken tijdens de wintermaanden

SCHADUWZEIL ACHTERTUIN

Bovenstaande zeilstructuur werd op maat ontworpen, volgens de gewenste schaduwzone op het terras. Aangezien er vanuit de zijkant soms een tamelijk krachtige wind kan staan had men hier het probleem dat de parasol nooit kon blijven staan en laatst zelfs is stuk gewaaid.

Er werd geopteerd voor een systeem waarbij de 4 hoeken van het zeil verstelbaar zijn in hoogte, afhankelijk van de stand van de zon (voorjaar-najaar-avondzon) en windrichting. Door middel van een takel met katrollen kan het systeem makkelijk van positie gewijzigd worden. Op deze manier kan men veel langer genieten van een glaasje op het terras en zelfs ’s avonds als er wat nevel was, kan men noch probleemloos op het terras vertoeven.

Doek: Polyesterdoek of voorgespannen PVC

Verankering: 2 schroeffunderingen in de tuin en 2 punten aan het gebouw. Alle palen kunnen, indien gewenst, ’s winters gedemonteerd worden.

Gebruik: Het doek kan makkelijk gedemonteerd worden door de takels eenvoudig los te koppelen van de RVS kokers.

SCHADUWZEIL DAKTERRAS

Zon en de warmte buiten houden was voor deze uitvoering prioritair, maar dan zonder het gevoel opgesloten te zitten. Als de zon schijnt wordt het binnen veel te warm en is het onmogelijk op het terras te zitten. Het dakterras werd hiervoor voorzien van een schaduwzeil, op 3 plaatsen verankerd in de muur.

Gezien er gekozen werd om het schaduwzeil zo lang mogelijk gemonteerd te laten (zomer + winter) werd het schaduwzeil voorzien van RVS kabels en spanelementen om dit maximaal te kunnen opspannen.

Doekkeuze: Voorgespannen PVC doek.

Verankering: chemische verankering aan de muren

Gebruik: wegens redelijk beschutte achtertuin kan het schaduwzeil ook ’s winters gemonteerd blijven echter, dient men bij sneeuwval het doek onmiddellijk te verwijderen om beschadiging aan de structuur en omgeving te voorkomen.

CONCEPT uitwerken

Afhankelijk van de complexiteit van de zeilstructuur dienen wij voorafgaand de opmaak van een offerte, een voorontwerp op te maken met 3-dimensionale visualisatie. In dit voorontwerp worden diversie situaties geschetst en worden krachtberekeningen alsook verankeringspunten berekend.

Op deze manier krijgt u een zeer realistisch beeld waarbij u vanuit alle kanten de structuur kan bestuderen. Wij kunnen in het 3D-model de vorm, plaats en grootte van het zeil naar uw wensen veranderen om een zo optimaal mogelijke schaduwwerking of bescherming tegen neerslag te bieden.

Op deze basis kunnen wij dan een eerste offerte maken.

Omdat dit creatieve proces nogal wat tijd kost is aan deze studie een kost verbonden. De kosten zijn vastgesteld op een gemiddelde prijs van 350 EUR (exclusief BTW) per omgeving. Deze kosten worden bij een opdracht vanzelfsprekend in mindering gebracht.

Wenst u een offerte aan te vragen?

Contacteer ons