Bevestigings- en steunmaterialen

Elke zeilstructuur wordt onder bepaalde spanning gebracht om deze strak op te stellen en de duurzaamheid te verhogen. De trekkrachten op het doek worden afgeleid naar de hoekpunten van het zeil waar ze worden overgedragen aan de constructie of ankerpunt.

Met behulp van verankeringen, RVS-staalkabels, RVS-hoekplaten en spanelementen kunnen constructies langs de wand bevestigd worden en op de juiste spanning gebracht.

In principe zijn de randen van gespannen membranen/zeilstructuren altijd gebogen, en worden deze, afhankelijk van de toepassing, verstevigd door RVS-kabels of Polyester webbingbanden. Men kan de stijfheid van een membraamstructuur kunstmatig verhogen door bijvoorbeeld extra kabels toe te voegen. Indien de kromming toeneemt zullen de kabelkrachten die op de steunpunten worden uitgeoefend verminderen . De kromming dient dus voldoende groot te zijn.

Kabels en kabelonderdelen (spanners, bouten, moeren) worden voorzien in inox Aisi 316 van genormeerde en maritieme kwaliteit.

Steunpalen en/of masten worden voorzien in Staal, Aluminium of RVS 304/316. De afwerking van deze materialen heeft een grote keuze:

StaalOnbewerktGelakt/GeverfdPoedercoatingGegalvaniseerd
AluminiumBrutGelaktPoedercoatingGeanodiseerd
RVS/INOXBrut/GepolijstGelaktGeborsteldGestraald

Afhankelijk van de conceptuitwerking en afhankelijk van de toepassing van de zeilstructuur zal deze voorzien worden van hoekplaten in roestvrijstaal (RVS 304/316, in korrel 320 geslepen of glasparelgestraald) om voldoende trekkrachten te kunnen uitoefenen.

Katrollen en/of opspantakels die gebruikt worden om de zeilstructuur op te spannen en te strijken, zijn samengesteld uit touwwerk, katrol- en takelblokken van een topmerk in de professionele zeilindustrie.

Om de zeilstructuur voldoende stabiliteit te geven en vervorming te beperken, worden er vaak funderingen aangebracht dewelke de drukkrachten en trekkrachten opvangen. Gezien de meeste tuinen, terrassen en/of plaatsen waar men een zeilstructuur wenst te voorzien reeds zijn aangelegd en voorzien van beplanting, hebben wij gezocht naar een techniek waarbij geen grote graafmachines aan te pas hoeven te komen.

Met een speciale machine worden er de “Krinner schroeffundamenten” in de grond geboord. Er hoeft dus geen zware fundering met beton te worden gerealiseerd. Een groot voordeel is dat de schroeven verplaatsbaar zijn.

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons